tirsdag 8. april 2008

SciPhu.com: en ny måte å publisere på

SciPhu.com er nå igangsatt. SciPhu er en ny måte å publisere vitenskapelige artikler på. Enten det dreier seg om å publisere egne artikler, eller anmeldelser av andres resultater innen et forskningsfelt (såkalte "reviews").

Kort fortalt dreier det hele seg om en blog der man er invitert til å skrive innlegg i (populær-)vitenskapelig form for deretter å motta fagfellebedømming gjennom kommentarfeltet i bloggen. Kom gjerne innom for en titt, alle er velkomne til å bidra.

Utgangspunktet for SciPhu var et ønske om å akselerere og effektivisere den tradisjonelle fagfellebedømmingen. Løsningen ble en blog-platform som vi håper vil fungere en stund fremover. En mer tradisjonell web-portal er planlagt som avløsning etterhvert.

Det langsiktige målet med SciPhu er å bli istand til å kvalitetssikre (populær-)vitenskapelig informasjon i alle tenkelige medier på en rask og pålitelig måte. Kanskje kan vi i fremtiden unngå den forvirrende forvrengningen som gjerne skjer på veien mellom vitenskapelige tidsskrifter og den tradisjonelle nyhetspressen.

Du kan hjelpe dette initiativet til suksess ved å bidra, enten med å skrive selv eller ved å stikke innom SciPhu.com for å lese/vurdere det andre har skrevet.

Velkommen skal du være.

Ingen kommentarer: