torsdag 27. november 2008

Hvordan omgå bioteknologiloven

Den norske bioteknologiloven er etter min mening altfor streng, og høyst sannsynlig så vil DNA-revolusjonen gjøre flere enn meg oppmerksom på dette.

Men, min eller andres, mening om denne loven betyr ikke stort fordi loven i seg selv kan omgås. Genetisk testing kan du nemlig gjøre i utlandet hvor loven ikke gjelder. Du bestiller over internett, får tilsendt et prøvetaking-sett, sender prøven tilbake og mottar resultatet på internett.

Nesten alle typer tester er tilgjengelig på nettet og et bra utgangspunkt for å navigere seg frem til dem er gjennom AccessDNA.com.


AccessDNA tilbyr også genetisk veiledning. Slik veiledning er sentralt i bioteknologiloven. Fokus på veiledning er riktig og viktig. Nettopp derfor vill etter mitt syn, en tilpasning av bioteknologiloven være å foretrekke fremfor at Norske prøver sendes til utlandet for analyse,

Jeg håper og tror at en slik tilpasning til resten av verden vil skje, men jeg er redd det vil ta altfor lang tid. Inntil så skjer må vi som kunne tenke oss å undersøke vårt eget DNA stole på at firmaer som AccessDNA og HelixHealth gjør veiledningjobben sin godt nok.

Ingen kommentarer: